Over Fabrique Unique

“Tijd, de nieuwe luxe”.

20 jaar lang bouwde ik mee aan de mediastrategie van vele kleine en grote merken. Een boeiende en gevarieerde job bij een groot mediabureau. 20 jaar ook met de auto van Antwerpen naar Brussel. Tijdgebrek werd een constante met te veel files, te veel deadlines.

Het was 2012, niet het einde van de wereld, maar tijd voor iets compleet anders. Tijd om al die uren verworven kennis in de avondschool interieurdecoratie, houtbewerking en uiteindelijk meubelrestauratie om te zetten in de praktijk. Een bescheiden start in het meubelstofferen, een stiel is geen app, kan je niet downloaden. De versnelling kwam uit de praktijk dankzij mijn leermeester Frans Hazenbosch, een begrip in Nederland in deze ambacht. De knepen van het vak vind je niet in een boek.

Vandaag ben ik fulltime en duurzaam ondernemer.

Bij Fabrique Unique geen haastige massaproductie, wel zorgvuldige één-stuks-ambacht waarbij elk meubel klassiek of modern een opfrissing krijgt met gebruik van kwaliteitsvolle basismaterialen. Re-constructie maar ook re-creatie, het upgraden van een meubelstuk tot een uniek en exclusief exemplaar.

Puur stofferen op maat van de klant in eigen atelier.

Petra Swenters

“ Le bonheur ne se fabrique pas en série; il est toujours artisanal.” – Louis Fortin